Publicatii

Ajuta clopotelul sa sune pentru fiecare copil

La 29 august 2018, în s.Speia, r.Grigoriopol, Casa de Cultură a avut loc concertul “Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil” unde a evoluat Colectivul de dansuri populare pentru copii „Steluţa”, Ansamblul folcloric „Busuioc” din s.Speia (stânga Nistrului) şi Ansamblul folcloric „Nemurele”, s. Slobozia-Dușca, r.Criuleni (dreapa Nistrului). Un grup de copii din Speia au venit cu un recital de poezie la subiectul bunătate. Dansurile şi voia bună au fost aduse în scenă de către colecitivele folclorice menţionate mai sus. Spectacolul a culminat cu melodia „Cât trăim pe-acest pământ” interpretată, împreună, de către colectivele din dreapa şi stânga Nistrului.

În timpul spectacolului s-a colectat suma de 1500 de ruble, rechizite şi haine pentru 25 de copii din familii cu venituri modeste. Donaţii mai pot fi făcute până la sfîrşitul lunii august.

Această activitate este parte a proiectului Case de cultură durabile – cheia încrederii între ambele maluri ale Nistrului din cadrul Platformei „Cultură” creată în cadrul programului Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Scopul proiectului este contribuţia la consolidarea încrederii încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin soluţii comune la problemele eficacităţii instituţiilor culturale cu implicarea comunităţilor locale din Molovata şi Carmanovo. Foto: Veaceslav Levinet, Diana Savciuc

Înapoi la listă