Publicatii

Folclor pentru popor

La 26 august 2018, în Băhrinești, Florești a avut loc spectacolul “Folclor pentru Popor” unde a evoluat ansamblul folcloric „Datina străbună” partenerii evenimentului din s. Mălăiești, r. Grigoriopol, (stânga Nistrului) și 10 ansambluri folclorice din satele vecine: ”Busuioc” s.Băhrineşti, „Vatra satului s. Rădulenii Vechi, „Doina Răutului” și ansamblul de dans popular „Căinăreanca” s.Gura-Căinarului, ”Busuiocul dorului”, s.Trifăneşti, ”Tărăncuţa”, s.Cuhureştii de Sus, „Floreştenca”or. Floreşti, „Cimbrişor” s.Frumuşica, „Doina satului”, s.Caşunca, “Drăgaicile” or. Mărculeşti (dreapa Nistrului).

Ansamblul folcloric „Datina străbună” partenerii evenimentului din s. Mălăiești, r. Grigoriopol ne-au delectat cu melodii folclorice şi au înscenat câteva tradiţiii legate de busuioc, simbolul satului Băhrineşti. Colectivele din raion au venit cu melodii şi dansuri specifice zonei de nord a ţării. La eveniment am avut şi spectatori veniţi, pentru concert, tocmai de la Rîbniţa, Stroieşti (stînga Nistrului).
Această activitate a fost organizată în parteneriat cu Casa de cultură şi Primăria Băhrineşti în cadrul Festivalului Mierii.
Spectacolul “Folclor pentru Popor este parte a proiectului Case de cultură durabile – cheia încrederii între ambele maluri ale Nistrului din cadrul Platformei „Cultură” creată în cadrul programului Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Scopul proiectului este contribuţia la consolidarea încrederii încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin soluţii comune la problemele eficacităţii instituţiilor culturale cu implicarea comunităţilor locale din Molovata şi Carmanovo. Foto: Diana Savciuc, Veaceslav Levinet

Înapoi la listă