Publicatii

Proiectul „Șezătorile Moldovei. ACASĂ” se apropie de final 

Proiectul „Șezătorile Moldovei. ACASĂ” în care lucrătorii culturali și angajați ai primăriilor din Balasinești (Briceni), Maramonovca (Drochia), Gaidar (Găgăuzia) și Volintiri (Ștefan Vodă) au învățat cum cultura poate fi un instrument de coeziune socială se apropie de sfârșit.  

De ce satul Gaidar din Găgăuzia nu va dispărea de pe harta Moldovei 

 

Duminică, 18 decembrie, va avea loc ultima șezătoare la Casa de Cultură din Doroțcaia, Dubăsari. Atunci echipele de implementare vor face totalizările și vor însemna cele mai importante lucruri pe care le-au învățat pe parcursul ultimelor cinci luni. Șezătoarea se va încheia cu un spectacol ținut de către colectivele artistice din localitatea gazdă Doroțcaia, colectivele artistice din Volintiri și Balasinești, dar și cele din Maramonovca (etnici ucraineni) și Gaidar (găgăuzi). 

 

Citește aici despre cum Volintiri și Maramonovca au
organizat evenimente pentru creșterea coeziunii sociale

 

Partea festivă a șezătorii va începe la ora 13:00 și va avea loc la Casa de Cultură din Doroțcaia. 

Cum o șezătoare moldovenească poate uni generațiile 

 

Proiectul „Șezătorile Moldovei. ACASĂ” este implementat de către Centrul de Politici Culturale. Scopul proiectului este îmbunătățirea abilitățile angajaților din organizațiile culturale din patru comunități reprezentante a diferitor regiuni geografice ale Moldovei în implementarea activităților de creștere a coeziunii sociale.  

Înapoi la listă