Persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului cultural din Moldova sunt invitate la discuţiile publice, care se vor desfăşura în zilele de miercuri ale lunilor august și septembrie. Sunteți așteptați la 14, 21 august și 4,11,18 septembrie 2019, ora 11:00, în or.Chişinău, Casa Presei, str.Puşkin 22 (intrare din 31 august), et.2, sala de conferințe.
Tematica miercurilor:
- Reformarea sistemului de finanțare a organizațiilor culturale – principii și mecanisme. Cum asigurăm eficiența finanțării organizațiilor culturale, inclusiv pentru cele non-statale?
(14 august)
- Creșterea ponderii culturii în PIB-ul țării în conformitate cu obiectivele strategiei. Cum asigurăm un management inovator, fundraising și marketing efectiv, dezvoltăm afaceri în domeniul culturii și creativității? (21 august)
- Case de cultură – centre de dezvoltare comunitară. Cum reformăm casele de cultură pentru a face față provocărilor moderne? (4 septembrie)
- Organizațiile de teatru și concerte – componente importante ale industriei culturale. Cum asigurăm eficacitatea instituțiilor de teatru și concerte și dezvoltăm inițiativele particulare în domeniu? (11 septembrie)
- Participarea activă a societății civile la elaborarea și implementarea politicilor culturale. Cum asigurăm parteneriate durabile între administrațiile publice și structurile societății civile? (18 septembrie)
Obiectivul evenimentelor este de a identifica noile direcţii prioritare ale dezvoltării culturii din țară, în raport cu rezultatele implementării Strategiei de dezvoltare a culturii ”Cultura 2020”.
Doritorii sunt rugaţi să se înregistreze accesând următorul link: https://forms.gle/STiqU36Dg8FSG5sG8
Evenimentele continuă şirul activităţilor proiectului ”Politici Culturale inovative pentru Moldova”. Scopul acestuia este de a elabora un set de recomandări către organele de decizie din Moldova pentru eficientizarea politicilor culturale în contextul adoptării Strategiei Naționale de Dezvoltare ”Moldova 2030”.
Proiectul este implementat de către Centrul de Politici Culturale și Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice cu susținerea Visegrad Fund, în parteneriat cu Budapest Observatory (Ungaria), Adam Mickiewicz University (Polonia), Creative Industry Forum (Slovacia) și Institut umění – Divadelní ústav (Republica Cehă).
Informaţii suplimentare: https://www.facebook.com/centruldepoliticiculturale/