Evenimente

„Pandemie, ecologie și artist” cu artiști moldoveni din malul drept și stâng al Nistrului.

Duminică, 28 iunie, a avut loc o întâlnire ZOOM pe tema „Pandemie, ecologie și artist” cu artiști moldoveni din malul drept și stâng al Nistrului. Publicul țintă al evenimentului sunt artiști de artă contemporană, activiști, actori culturali care cercetează și actualizează diverse probleme sociale de pe ambele maluri ale Nistrului. Timp de trei ore, participanții la întâlnire au discutat probleme de actualitate precum democrația în caz de pandemie, salariile, creativitatea în timpul coronavirusului, ecologia și previziunile pentru viitor, ca indicatori ai modernității și transformatori ai societății, astăzi în aceste zile dificile, zilele de izolare și bariere pot contribui la arătarea problemele sociale și să le facă vizibile. Pe fondul unei pandemii, a frontierelor închise și a autoizolării, artiștii au discutat despre modul în care pandemia și autoizolarea le-au afectat viața de zi cu zi, ce dificultăți s-au confruntat și ce noi oportunități și noi experiențe au adus. În acest moment dificil, o perioadă de crize și schimbări, potrivit autorului proiectului, artista Fedorova Tatiana, „acesta este un act de solidaritate în timp util cu comunitatea de artă moldovenească pentru a discuta probleme și provocări presante”. Întâlnirea a fost moderată de Tatiana Fedorova (organizația „ART-Platform” (Chișinău) și Raisa Asaulyak (NP „Centrul de informații și juridice„ Apriori ”(Tiraspol)). Autorul proiectului de creație„ Pandemie, ecologie și artist ”este Tatiana Fedorova, artist, expert, profesor al Școlii de artă pentru copii A. Șchusev, președinte al platformei ART-PLOSHADKA. -PLOSHADKA “, cu artiști, ecologiști și activiști care urmăresc să dezvăluie temele pandemiei, ecologiei și artistului (fotograf). Acest proiect include, de asemenea, o expoziție cu lucrări ale artiștilor create în timpul autoizolării. Proiectul își propune, de asemenea, să actualizeze online platforma „ART-PLOSHADKA”, care a fost creată în 2008. Activitățile rețelei „ART-SQUARE” vizează crearea unei comunități online a sectorului cultural din Moldova în vederea consolidării Resurse culturale ldava, precum și formarea și extinderea unui spațiu cultural unic, acoperind cele mai diverse aspecte ale artei și culturii. Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a doua etape a Platformei Culturale, coordonată de Comitetul Național al ICOM Moldova în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Economică, Socială și Culturală „Paragon”, cu sprijinul Programului de măsuri pentru consolidarea încrederii (EU-SBM V), finanțat de Uniunea Europeană și programul în curs de dezvoltare al Națiunilor Unite.

Coordonatorii platformei CULTURA își exprimă sincera recunoștință față de autorul proiectului Tatyana Fedorova, coordonator din Transnistria Raisa Asaulyak, precum și tuturor participanților la întâlnire pentru interesul și participarea activă la discuție! participanți: Anya Galatonova (Tiraspol) Alexandra Stepanova (Dubossary), Elena Stepanova (Dubossary), Valeria Barbas (Chișinău), Sasha Raevsky (Chișinău-Germania), Ramin Mazur (Rybnitsa-Chișinău), Fedorova Tatiana (Chișinău), Ivan Yalanzhi ( Găgăuzia-Moscova), Raisa Asaulyak (Tiraspol), Victor Ciobanu (Chișinău), Gennady Popescu (Chișinău), coordonator al platformei Cultură – Valeria Surucanu (Chișinău)

Înregistrarea video a conversației va fi publicată ulterior pe platforma ART-PLOSHADKA și pe portalurile de informații ale partenerilor platformei Kultura.

Înapoi la listă