Noutati

Master class online despre crearea unui afiș grafic pe tema „Pace și Ecologie Astăzi”

Astăzi, 11 iunie 2020, în cadrul activităților Platformei Culturale, a avut loc un master class online despre crearea unui afiș grafic pe tema „Pace și Ecologie Astăzi”. Organizatorul master-class-ului este „Facultatea de Artă și Design a Pedagogiei de Stat. Creange “în parteneriat cu GOU VPO” BVHK im. IN SI. Postoikin.

În contextul pandemiei în curs, s-a decis transferarea unui număr de activități planificate în cadrul direcției educației artistice într-un format online. Timp de 2 ore academice, studenții din Chișinău și Bender au avut ocazia să participe la un master class de grafică pe computer, la care un profesor al Facultății de Arte Plastice și Proiectare a Universității Pedagogice de Stat numit după I. Creanga, artistul Valeriu Herza, cu sprijinul tehnic al profesorului Ana-Maria Postolache, le-a prezentat studenților fundamentele teoretice și implementarea practică a unui afiș grafic pe o temă de mediu în programul de computer Corel Draw. Elevii care au participat la eveniment au primit o sarcină tehnică și în 10 zile au reușit să finalizeze lucrări creative pe tema unui poster de mediu. Câștigătorii primelor trei premii de pe ambele maluri ale Nistrului vor primi cadouri din Programul de măsuri pentru consolidarea încrederii. După aceea, toate afișele dezvoltate vor fi afișate pe site-ul partenerilor, precum și după sfârșitul pandemiei în spațiile expoziționale de pe ambele maluri ale Nistrului.

Principalele obiective ale clasei de masterat: stimularea dezvoltării culturale și culturale globale a studenților, promovarea patrimoniului cultural și cultural mondial; dobândirea de abilități noi și sociale în programe grafice și asumarea creării de relații pe termen lung și a schimbului de experiență între instituțiile de învățământ din domeniul artei și designului
Coordonatori de masterat: Anna Simak – doctor în istoria artei, decanul Facultății de Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat numită după I. Creanga, Natalia Yampolskaya – profesor de cea mai înaltă categorie de calificare a instituției de învățământ de stat pentru învățământul profesional superior „BVHK numit după IN SI. Postoikina “, un excelent lucrător al culturii PMR, membru al Uniunii Artiștilor din Transnistria, Marina Zhukova – profesor VI Postoikina ”, un excelent lucrător al culturii PMR.
Evenimentul se desfășoară în cadrul Platformei culturale, coordonat de programul Comitetului Național pentru Dezvoltare Economică și Culturală „Paragon” cu sprijinul „Măsuri de consolidare a încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul de Dezvoltare a Comunității Unite.{:}

Înapoi la listă