Duminică, 28 iunie, între orele 17 și 17.40, va avea loc o întâlnire ZOOM pe tema „Pandemie, Ecologie și Artist”, în cadrul activităților Platformei „Cultura”. Întâlnirea va fi moderată de Tatiana Fiodorova (organizația ART Platformă (Chișinău) și Raisa Asaulyak (Centrul Informational Legal „Apriori” (Tiraspol)). Aflandu-ne in pandemie, cu granițe închise și autoizolare, ne lipsește tuturor contactul și interacțiunea cu oamenii cu aceeasi gandire. Dorim să umplem puțin acest gol și să creăm mai multe publicații care să reflecte gândurile artiștilor din Moldova și Transnistria despre pandemie, autoizolare și ecologie.Artiștii de pe ambele malurili sunt invitați să se întâlnească în formatul unei întâlniri ZOOM pentru a comunica, a împărtăși experiențe de viață și de supraviețuire în timpul autoizolării. Participanții la întâlnire vor avea ocazia să discute despre modul în care autoizolarea i-a influențat viața de zi cu zi, conștientizarea de sine și înțelegerea lumii, ce i-a luat și ce i-a daruit. Înregistrarea conversației va fi publicată ulterior pe platforma „ART-PLOSHADKA” și pe portalurile informaționale ale partenerilor Platformei „Cultura”.Autorul proiectului „Pandemia, ecologia și artistul” este Tatyana Fedorova, artistă, expertă, profesoară la Școala de Artă pentru copii A. Schusev, președintele platformei „ART-PLOSHADKA”.
Despre proiect
Scopul principal al proiectului „Pandemie, Ecologie și Artist” este de a stabili legături între artiștii celor două maluri. Proiectul include o serie de publicații pentru „ART-PLOSHADKA”, cu artiștii, ecologiștii și activiștii care au ca scop cercetarea temei pandemiei, ecologiei și artistului (fotograf). Acest proiect include și o expoziție a lucrărilor artiștilor create în timpul autoizolării.Publicul țintă al evenimentului sunt artiști contemporani, activiști, actori culturali, care cerceteaza și actualizează diverse probleme sociale de pe ambele maluri ale Nistrului. Artiștii, ca indicatori ai modernității și transformatori ai societății, astăzi în aceste zile dificile, zile de izolare și bariere, pot contribui la manifestarea problemelor sociale și să le facă vizibile.De asemenea, proiectul își propune să eficientizeze platforma online „ART-PLOSHADKA”, care a fost creată în 2008. Activitățile rețelei „ART-PLOSHADKA” au ca scop crearea unei comunități online a sectorului cultural din Moldova cu scopul de a consolida resursele culturale moldovenești, precum și de a crea și extinde un spațiu cultural comun care cuprinde cele mai diverse aspecte ale artei și culturii.
Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a doua etape a Platformei „Cultura”, coordonată de Comitetul Național ICOM Moldova în parteneriat cu Agenția „Paragon” pentru Dezvoltare Economică, Socială și Culturală, cu sprijinul programului „Consolidarea încrederii” (UE-SBM V) finanțat de UE și implementat prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Va rugam sa confirmati dorinta de a participa la acest eveniment prin e-mail: tfiodorova@gmail.com pina seara zilei de 26 iunie.
Intrebarile suplimentare le puteti adresa pe numarul de telefon: +37368524419