Evenimente

Concert Open Air Parcul Peter Wittgenstein

Pe 26 octombrie, începând cu 13:00, un nou concert din cadrul proiectului „Music Connecting People” va avea loc în Parcul Peter Wittgenstein din Camenca, stânga Nistrului. Parcul este o moștenire a familie comandantului rus Petru Wittgenstein ce înconjura conacul acestora. Repertoriul muzical variat interpretat de cvarterul MNYO format din Ionuț Ciocanu, Petrica Bivol, Dmitrii Iurcik și Vladislav Secichin, aduc fericire tuturor celor prezenți indiferent de vârstă și preferințe. Intrarea la evenimente este liberă.

Moldovan National Youth Orchestra, cu susținerea Uniunii Europene, a lansat la începutul toamnei curente un nou proiect cultural inedit, „Music Connecting People”. Proiectul include un turneu muzical complex și variat cu un parcurs total de circa 2.500 km. În perioada septembrie 2019 – iunie 2020, orchestra va organiza 10 concerte pe ambele maluri ale Nistrului, dintre care nouă în stânga Nistrului.

În cadrul primei etape a proiectului vor fi organizate până la sfârșit de octombrie, 7 concerte în localități din stânga Nistrului. Proiectul este deosebit pentru că va aduce muzica de calitate preponderent în localități mici de pe malul stâng al Nistrului. Concertele vor fi realizate în spații neconvenționale de tip open air, cum ar fi: Cetatea Tighina, agropensiuni sau piețele centrale ale unor orașe.

De asemenea, proiectul vine să aducă mai multă comunicare între oamenii de pe ambele maluri, și, în mod deosebit, schimb de experiență între muzicieni. Peste 100 de muzicieni din dreapta și stânga Nistrului, precum și din Uniunea Europeană, SUA, Rusia și Ucraina își vor da întâlnire până în iunie 2020.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Înapoi la listă