Proiecte

Conferinta Internationala

La 19 martie 2019, în Chişinău s-a desfășura Conferința Internațională ”Politicile culturale în contextul asocierii Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

Obiectivul evenimentului a fost analiza situației în domeniul culturii din țară și rezultatele implementării Strategiei de dezvoltare a culturii ”Cultura 2020”, precum și unele practici de succes ale reformelor din domeniul culturii realizate în statele UE ex-socialiste.

La eveniment au fost prezenți cercetători și profesioniști din domneiul culturii din Moldova, Polonia, Cehia, Ungaria, Sovacia. Reprezentanți ai misiunilor diplomatice din Polonia și Slovacia au salutat audiența și au apreciat inițiativa.

Conferinţa este prima activitate a proiectului ”Politici Culturale inovative pentru Moldova”. Scopul acestuia este de a elabora un set de recomandări către organele de decizie din Moldova pentru eficientizarea politicilor culturale în contextul implementării Strategiei Naționale de Dezvoltare ”Moldova 2020”.

Proiectul este implementat de către Centrul de Politici Culturale și Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice cu susținerea Visegrad Fund, în parteneriat cu Budapest Observatory (Ungaria), Adam Mickiewicz University (Polonia), Creative Industry Forum (Slovacia) și Institut umění – Divadelní ústav (Republica Cehă).

Înapoi la listă