Granturi și rezidențe

Concursul de idei pentru identificarea obiectivelor cultural-istorice

Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, mulțumește tuturor celor care au participat la concursul de idei pentru identificarea obiectivelor cultural-istorice, ce urmează a fi renovate cu sprijinul UE.
Concursul s-a desfășurat în perioada 22.01.2020 – 31.01.2020.
În acest timp, circa 230 de idei ne-au fost trimise fie prin email, fie prin intermediul formularului special Google, pus la dispoziția publicului.
În urma acestui concurs, vor fi selectate 10 obiective de scară mică din patrimoniul cultural-istoric. Acestea vor fi restaurate/conservate împreună cu Cetatea Bender și Circul din Chișinău, pentru care au fost deja lansate procesele de pregătire a lucrărilor de renovare.
Un grup de specialiști, creat de către donator, va examina propunerile depuse în cadrul concursului și va crea o listă scurtă. În cazul obiectivelor trecute în lista scurtă se vor organiza vizite la fața locului pentru a verifica informațiile și a clarifica potențialul lor de restaurare. Ulterior, va fi organizată a doua etapă a procesului, în cadrul căreia publicul va fi invitat să voteze, iar experții se vor da cu părerea despre cele 10 obiective care trebuie selectate.
Despre începerea etapei a doua a competiției vă vom informa suplimentar.
Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, are drept scop apropierea locuitorilor celor două maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune.
European Union in the Republic of Moldova
UNDP Moldova
Înapoi la listă