Evenimente

Managementul turismului cultural pe ambele maluri ale Nistrului – 1/3

Pe 3 iulie 2020, între orele 10:00 și 16:00, va avea loc primul seminar online (Link direct către difuzare: meet.google.com/vbz-fopc-frs), planificat ca parte a direcției „Dezvoltarea turismului cultural folosind bogatul potențial cultural și cultural moștenire naturală “. Primul dintre cele trei seminarii planificate „Managementul turismului cultural pe ambele maluri ale Nistrului” va fi evenimentul de lansare a unei noi zone tematice în cadrul celei de-a doua etape a Platformei „Cultură”, coordonată de Comitetul Național al ICOM Moldova în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Economică, Socială și Culturală „Paragon”, cu sprijinul Programului de măsuri pentru consolidarea încrederii (EU-SBM V), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Participanților la atelier li se va prezenta un nou plan de dezvoltare pentru această zonă, luând în considerare noile condiții ale pandemiei în curs pentru a doua jumătate a anului 2020 – prima jumătate a anului 2021.

În cadrul evenimentului, pe baza metodelor interactive, capacitățile grupului țintă vor fi extinse pentru a dezvolta texte de excursie pentru diferite grupuri de vizitatori / turiști, pentru a gestiona diferite situații în timpul excursiilor, pentru a transforma vizitatorii turismului natural natural, cultural și rural în clienți obișnuiți și consumatori ai ospitalității locale. …
La sfârșitul instruirii, participanții își vor primi temele – o analiză a potențialului turistic desfășurat în satul lor și dezvoltarea unui text de control pe baza acestuia, cu un set întreg de materiale auxiliare pentru organizarea unei excursii de probă la un proiect de formare, în conformitate cu standardele de management al excursiei.
Grupul țintă al acestei formări este (25 de persoane) lideri / ghizi ai muzeelor ​​locale, proprietari de patrimoniu local, șefi de instituții culturale de pe ambele maluri ale Nistrului, proprietari de case de oaspeți rurali, ateliere de meșteșuguri.
Ca urmare a primului atelier (vor fi organizate în total 3 evenimente educaționale, prezentare și evaluare a produselor turistice create), beneficiarii vor primi o metodologie pentru dezvoltarea unei analize a potențialului turistic pentru fiecare destinație turistică, care face parte din acest proiect. Se vor primi instrucțiuni clare și instrumente depline, care în viitor pot fi utilizate independent pentru a analiza potențialul turistic.
Materialele prezentate în termen de o lună expertului în formare vor fi analizate, rezultatele vor fi prezentate Platformei, care va selecta împreună 6 obiecte de turism natural natural, cultural și rural de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru promovare ulterioară, regândind conceptul de dezvoltare, pregătind și tipărind un set de materiale informative …

Această formare va fi prima dintr-o serie de activități care vizează crearea unor produse turistice locale moderne și durabile pe ambele maluri ale Nistrului. Acest curs se va încheia cu o competiție pentru produse turistice locale. Câștigătorii concursului vor primi sprijin pentru dezvoltarea proiectelor lor (selecția câștigătorilor va avea loc în cadrul activității juriului, formată din experți în domeniul turismului de la Asociația de Dezvoltare a Turismului, Agenția de Dezvoltare a Turismului, Platforma Culturii. Suportul va include furnizarea de materiale, conform estimării conceptului , în limita unei sume limitate de 800 EUR. În total, vor fi sprijinite 3 inițiative pentru fiecare bancă a Nistrului).
Ca urmare a doi ani de cooperare în cadrul platformei Cultura în perioada 2016-2017, a fost identificat un potențial puternic în toate domeniile culturii, inclusiv în domeniul turismului cultural, pentru a crea o cooperare de încredere între instituțiile culturale și inițiativele private de turism cultural cu ambele maluri ale Nistrului.
De la începutul celei de-a doua etape a Platformei culturale, care a fost lansată în noiembrie 2019, managerii și experții din domeniul turismului și patrimoniului cultural au început să lucreze împreună, dar acest lucru necesită noi formate în direcția indicată, luând în considerare noile provocări ale vremii.
Pierderile uriașe din sectorul turismului în timpul unei pandemii indică relevanța și importanța acestui domeniu tematic în cadrul culturii platformei, care are un potențial și perspective mari pentru parteneriate durabile care contribuie la rezolvarea problemelor comune și la schimbul de experiență.
Este planificat ca, în perioada ulterioară, inițiativele propuse de echipa de experți din acest domeniu să fie puse în aplicare și de organizațiile partenere de pe ambele bănci ale Nistrului și care se vor extinde datorită unui nou format de evenimente și domenii tematice, ca urmare a căreia mai multe organizații vor avea posibilitatea de a implementa în mod independent una sau mai multe o altă inițiativă.
Detalii tehnice ale instruirii online, vă puteți înregistra pentru instruire pe site:
www.cultura.md
pe paginile de Facebook:
https://www.facebook.com/groups/439196096665822
https://www.facebook.com/pridnestrovie.travel/
Legătură directă la flux: întâlnire.

Înapoi la listă