Noutati

Ghidul „Managementul Casei de Cultură” a fost lansat

   Centrul de Politici Culturale, la festivitatea de încheiere a activităţii Platformei “Cultură”, a lansat la 18 noiembrie 2018, în Chişinău, ghidul “Managementul Casei de Cultură”. Publicaţia, fiind bilingvă, oferă informaţii utile vorbitorilor de limbă română şi rusă. „Casa de Cultură şi provocărie timpului”, „Cartografierea resurselor culturale”, „Elaborarea planului strategic” sunt doar cîteva titluri desprinse din cuprins. Cei interesaţi şi de restul subiectelot pot găsi lucrarea on-line, pe www.cultura.md. Formatul fizic a fost distribuit, în primul rând, Caselor de Cultură implicate în proiect, restul exemplarelor au ajuns în diferite raioane ale republicii datorită parteneriatului Centrului de Politici Culturale cu Direcţiile Raionale de Cultură.

Prezenţi la activitate, partenerii proiectului din drepta Nistrului: Molovata, Doroţcaia, Slobozia-Duşca şi cei din stânga: Carmanovo, Speia, or. Griogoriopl s-au bucurat de rezultate, au depănat amintiri şi au făcut planuri pentru viitor. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai localităţilor care s-au alăturat pe parcursul proiectului din Băhrineşti (dreapta Nistrului) şi Mălăieşti (stânga Nistrului). Cultura este o prioritate şi pentru Administraţia Publică Locală. Acest lucrul îl dovedeşte prezenţa la eveniment a primarilor Ludmila Chepteni (Carmanovo) şi Igor Brânza (Molovata). Dumnealor au afirmat că aşteptă cât mai multe idei şi promit că cele mai interesate iniţiative din acest domeniu vor fi sunsţinute, inclusiv financiar. La sfârşitul evenimentului am avut parte şi de o surpriză. Casele de Cultură din Speia şi cea din or.Grigoriopol au pregăit câte un dans pentru cei prezenţi.

Lucrarea a fost tipărită în cadrul proiectului „Case de cultură durabile – cheia încrederii între ambele maluri ale Nistrului” din cadrul Platformei „Cultură” creată în cadrul programului Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Scopul proiectului este contribuţia la consolidarea încrederii încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin soluţii comune la problemele eficacităţii instituţiilor culturale cu implicarea comunităţilor locale din Molovata şi Carmanovo.

Fotografii: Diana Savciuc, Veaceslav Levineţ

Înapoi la listă